ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πόσα είδη πάσας υπάρχουν και ποια είναι η τεχνική για το καθένα από αυτά;

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ποδόσφαιρο για Παιδιά

Η τεχνική στο ποδόσφαιρο

Τα βασικά στοιχεία της τεχνικής είναι :
– Το σταμάτημα της μπάλας (κοντρόλ)
– Η πάσα
– Το σουτ
– Η ντρίμπλα
– Η κεφαλιά
– Το τάκλινγκ

Η τεχνική της πάσας

Υπάρχουν 4 είδη πάσας :
– Με το εσωτερικό μέρος του ποδιού
– Με το εξωτερικό μέρος του ποδιού
– Με το κουτεπιέ και
– Η σκαφτή πάσα

Η πάσα με το εσωτερικό μέρος του ποδιού

Χρησιμοποιείται πιο συχνά γιατί είναι ιδανική για την ακρίβεια για μικρές και μεσαίες αποστάσεις. Το πόδι στήριξης τοποθετείται δίπλα στην μπάλα και βλέπει προς τον στόχο. Το πόδι που θα χτυπήσει τη μπάλα κινείται σαν εκκρεμές, με την κίνηση να ξεκινάει από πίσω, το γόνατο λίγο λυγισμένο, το εσωτερικό μέρος του ποδιού σχηματίζει γωνία 90ο με τον στόχο, ώστε μεγαλύτερη επιφάνεια του ποδιού να έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Το πόδι πηγαίνει προς τη μπάλα με το πέλμα σε ίση στάση και χτυπάει τη μπάλα στο κέντρο της, ώστε να μην πάρει ύψος.

Η πάσα με το εξωτερικό μέρος του ποδιού

Το πόδι στήριξης τοποθετείται μπροστά και λίγο πιο μακριά από τη μπάλα, ώστε το πόδι που θα χτυπήσει την μπάλα να έχει χώρο να κινηθεί. Τα δάχτυλα είναι προς τα κάτω και το γόνατο σταθερό. Το πόδι χτυπάει τη μπάλα στο κέντρο της με το έξω μέρος.

Η πάσα με κουτεπιέ

Η πάσα με το κουτεπιέ χρησιμοποιείται για μεγάλες αποστάσεις. Το πόδι στήριξης βρίσκεται δίπλα στη μπάλα, το σώμα είναι ελαφρώς προς τα πίσω και το χτύπημα της μπάλας γίνεται χαμηλά, ώστε να σηκωθεί από το έδαφος και να πάρει ύψος. Τα δάχτυλα του ποδιού στήριξης, καθώς και οι ώμοι βλέπουν προς την κατεύθυνση που θέλουμε να δώσουμε τη μπάλα.

Η σκαφτή πάσα

Όταν ο αντίπαλος είναι μεταξύ μπάλας και συμπαίχτη ο μόνος τρόπος
μεταβίβασης της μπάλας είναι η ψηλή, σκαφτή πάσα. Το πόδι που θα χτυπήσει τη μπάλα είναι λυγισμένο στο γόνατο, με το πέλμα πιο πίσω από το μηρό. Το πόδι χτυπάει τη μπάλα στο κάτω μέρος της και ακολουθεί την πορεία της μπάλας προς τα μπροστά. Το σώμα είναι ελαφρώς λυγισμένο προς τα πίσω.

Πηγή: https://eclass.uth.gr/

Leave a Reply