ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΛΣΗΣ

Φυσικοθεραπευτής – Κινησιοθεραπευτής Ο Ιωάννης Γκελσής υπήρξε Στέλεχος, της 1ης Ελληνικής Σχολής Προσαρμοσμένης Χιονοδρομίας που οργάνωσε η ALMA-RE/ACTION, Συνοδός Αυτιστικών Ατόμων στην Κατασκήνωση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ», Φυσικοθεραπευτής στην Μ.Ε.Θ. και στον τομέα της Αποκατάστασης στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και Υπαρχηγός – Κινησιοθεραπευτής – Υδροθεραπευτής – Ψυχαγωγός στο πρόγραμμα “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” της κατασκήνωσης ALBATROS για παιδιά με αναπηρίες.

ΕΙΡΗΝΗ ΡΕΡΑ

Η Ειρήνη Ν. Ρέρα σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2007. Το 2010 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο, στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας, όπου αποφοίτησε με Άριστα. Το 2018 τελείωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. στον τομέα της Παιδοψυχοπαθολογίας. Το 2012 πραγματοποίησε Κλινική Εκπαίδευση στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου. Ενώ,απέκτησε ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία (Diploma in Sport Psychology for Peak Performance, Ashworth College, USA). Από το 2013 εργάζεται στα Τμήματα Υποδομής και Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ , όπου ασχολείται με την ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους. Επίσης πραγματοποιεί συνεδρίες με παιδιά και εφήβους αθλητές αλλά και γονείς για θέματα που άπτονται του αθλητισμού αλλά και της ψυχολογίας γενικότερα.

Η κα. Ρέρα συνεργάζεται με Συλλόγους Γονέων διαφόρων σχολείων, Ακαδημίες Ποδοσφαίρου και άλλους φορείς, παραδίδοντας σεμινάρια- διαλέξεις γύρω από θέματα ψυχολογίας που απασχολούν τους γονείς αλλά και τα παιδιά. Συμμετέχει με ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις σε συνέδρια με διεθνή συμμετοχή. Πιστεύει ότι η εξερεύνηση και η ενίσχυση των θετικών χαρακτηριστικών κάθε ατόμου αποτελεί το κλειδί για την επίτευξης της κορυφαίας αθλητικής επίδοσης, την πρόληψη και αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών, αλλά και την κατάκτηση της ατομικής ευτυχίας.

IΩΑΝΝΑ ΠΑΣΠΑΛΑ

Η Ιωάννα Πασπάλα είναι Καθηγήτρια Φ.Α. του Α.Π.Θ. κάτοχος M.Sc. στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία – Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς και Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στη Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής με γνωστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της Υπερβαρίας / Παχυσαρκίας μέσω της Άσκησης και της Διατροφής. Μετεκπαίδευση στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητικής Διατροφής για τη Μεγιστοποίηση της Απόδοσης μέσω του I.S.S.N.(International Society of Sport Nutrition). Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο γνωστικό αντικείμενο της Κλινικής Διατροφής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι Διατροφολόγος στο Τμήμα Υποδομών & Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και από τον Ιούλιο του 2016 ανήκει και στο Ιατρικό Επιτελείο της Α’ Ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Είναι Εισηγήτρια σε Εκπαιδευτικά – Επιμορφωτικά Σεμινάρια σε θέματα Αθλητικής Διατροφής.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Έχει σημαντικό αριθμών αναρτημένων και προφορικών εργασιών σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες καθώς συγγραφέας επιστημονικών άρθρων στο MediDiatrofi.

ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ

Ο Αργύριος Καραβέλης γεννήθηκε στην Καβάλα, μα μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από τα εννιά του έπαιζε ποδόσφαιρο και μάλιστα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά τον κέρδισε η Ιατρική. Ο γιατρός του ΠΑΟΚ Β πλέον, είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην ορθοπαιδική χειρουργική.

Το 2013 ήταν ειδικευόμενος ιατρός γενικής χειρουργικής στο Γ.Ν. Χαλκιδικής, από το 2013 έως το 2018 ήταν ειδικευόμενος ιατρός Ορθοπαιδικής στο Γ.Ν. Καβάλας και παράλληλα από το 2016 έως το 2018 ήταν ειδικευόμενος ιατρός Ορθοπαιδικής στη Α’ Πανεπιστημιακή κλινική του ΑΠΘ στο Γ.Ν. Παπανικολάου Θεσσαλονίκη. Τον Οκτώβριο του 2018 ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Ορθοπαιδική Χειρουργική.

Στο βιογραφικό του αναφέρεται πλήθος επιστημονικών προφορικών ανακοινώσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, παρακολούθηση συνεδρίων, καθώς και δύο σημαντικές δημοσιεύσεις. Στο περιοδικό MOJ Orthopedics & Rheumatology, δημοσιεύτηκε το 2015 η εργασία με θέμα «Basic Science in Rotator Cuff Tears» και το 2017 η εργασία «Extensor Mechanism’s Anatomy at the Metacarpophalangeal Joint».

Ο γιατρός του PAOK Academy υπήρξε μέλος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ από την Κ10 έως την Κ20, με την οποία μάλιστα πανηγύρισε το πρωτάθλημα Super League 2003. Ηταν τερματοφύλακας και στην πορεία, από το 2003 έως το 2015 αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες της Football League, καθώς και σε ερασιτεχνικά σωματεία.

ΓΟΥΛΗ ΟΛΓΑ

Η Dr Όλγα Γουλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη στην οποία και συνεχίζει να ζει και να ασκεί το επάγγελμα της ιατρού.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. από την οποία αποφοίτησε με γενικό βαθμό «Άριστα». Κατόπιν εργάστηκε στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, στο Γ.Ν. Κατερίνης και τέλος ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα με τη λήψη ειδικότητας, έλαβε και τον τίτλο της Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με βαθμό Άριστα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές πολυκεντρικές διεθνείς μελέτες  που ανακοινωθήκαν σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Από το 2003 εργάζεται στο ιδιωτικό της ιατρείο ενώ για πολλά χρόνια απασχολούταν ως επιστημονική συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.